Ha az ember végignéz az internetes áruházak kínálatán, nem hiába esik kétségbe, ugyanis rengetegféle jobb és rosszabb minőségű kannabiszos termékkel találja szemben magát. De hogyan döntse el a laikus vásárló, hogy melyiket érdemes választania? 

A repülőgéppel való utazás gyors és kényelmes, de nagy terhet jelent a környezetünknek, ezért a  Hempearth csapata kifejleszti a világ első kenderből készített repülőgépét, amit kender üzemanyag működtet.A 2012-ben alapított Hempearth egy kanadai kannabiszt termelő cég, akik a kenderrel kapcsolatos tanulmányok fő fejlesztői jelen pillanatban, számos bio kender termékük van  már jelen a piacon, továbbá értékesítenek kannabiszból előállított szörfdeszkát, SUB-ot (paddle) és telefont is.

A repülőgép szárnyai 36 láb szárnyfesztávolságúak és kenderből készülnek a falakkal együtt, de még a párnák is. Négy utast és egy pilótát fog tudni szállítani, és ami a legnagyobb előnye, hogy bio kender üzemanyaggal fog működni. A repülés történetében ez az első ilyen találmány.

Teljesen környezetbarát, a legelső előállítási folyamattól kezdve a végtermék üzemeltetéséig.

Miért kenderből?

A kender rost a feldolgozás után tízszer szilárdabb anyagot alkot az acélnál, sokkal hajlékonyabb a fémnél, és sokkal könnyebb is, ezért kevesebb üzemanyag szükséges a repülési magasság eléréséhez. Láthatjuk mennyivel jobb megoldást jelent a repüléstechnikánál, mint a mérgező alumínium vagy az üveggyapot. Nem kell bányászni, ezért szinte nem fejt ki semmilyen káros hatást a környezetre.

Termesztése nem igényel vegyszereket, állandó megoldás ipari felhasználásra, kevesebb vízre van szüksége mint a gyapotnak, és még bizonyos tápanyagokat vissza is juttat a talajba a fitoremediáció nevű folyamatnak köszönhetően.

A Hempeart kijelentette, hogy a hadiiparral sosem fog együtt működni, ellenben az építőiparban már megkezdték a fejlesztéseket.

 

Tudományos szabadságA legalizáció fellendíti a kutatásokatA gyógyászati kannabisz engedélyezések közel sem gyakoroltak olyan ösztönző hatást a tudományos kutatásokra, mint a teljes körű legalizációk. Miközben a tudomány a reneszánszát éli, már csak az okoz nehézséget, hogy a legális kannabiszszabályozás ideológiamentes üggyé váljon.Az évtizedes kannabisztilalom nem csak a feketepiac megerősödéséhez és a börtönök túlnépesedéséhez járult hozzá, hanem a kannabisz gyógyászati hatásaira irányuló kutatások ellehetetlenüléséhez is. A kutatók ugyanis azzal a paradoxonnal találták szemben magukat, hogy nem kutathatják tovább a kannabisz gyógyászatban alkalmazható tulajdonságait, mert egy törvény kijelentette, hogy nincs nekik ilyen.

Június 19-én a kanadai szenátus 52-29 szavazati aránnyal, két tartózkodás mellett elfogadta a kannabisz fogyasztását és termesztését engedélyező törvénytervezetet, amelyet a parlament alsóháza korábban jóváhagyott.

Michael Fasman kutyája, Hudson 12 évesen is próbálja a normális kutyaéletet élni. Sajnos az ízületi gyulladás és az amputált lábujj elég sok nehézséget és fájdalmat okozott neki a közelmúltban. Az állatorvosoknak Kaliforniában, ahol Fasman és kutyája él, nincs engedélyezve, hogy kannabiszt írjanak fel. 

A legalizáció fellendíti a kutatásokat

A gyógyászati kannabisz engedélyezések közel sem gyakoroltak olyan ösztönző hatást a tudományos kutatásokra, mint a teljes körű legalizációk. Miközben a tudomány a reneszánszát éli, már csak az okoz nehézséget, hogy a legális kannabiszszabályozás ideológiamentes üggyé váljon.

A legalizációval párhuzamosan ugrásszerűen megemelkedtek az olyan balesetek, amelyekben gyanútlan idősek vagy éppen gyerekek esznek bele kannabisszal készült ételekbe.

A kannabidiolt (CBD

) már régóta használják a gyógyászatban, és a szépségiparban is masszázsolajak és bőrápolók összetevői között.

Amikor már a csapból is CBD-vel dúsított víz folyik, nem lepődhetünk meg, hogy a kutyatápokban is felüti a fejét a CBD, és a betegségeikre is elérhetővé válnak a kannabidiolt tartalmazó ételek, porok és krémek.

Angliában egyelőre csak kivételes esetekben írhatnak fel az orvosok kannabiszt a betegeknek, de néhány friss esemény felgyorsíthatja a változásokat. Egy epilepsziás kisfiú esete nyáron áttörte a média ingerküszöbét, és olyan nagy felháborodást okozott, ami a politikusoknál is lépéskényszert idézett elő.

Alkategóriák